20.7 C
Almyros
2 Οκτωβρίου 2024 20:14
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΣύνοδος Κορυφής ΕΕ: Στο επίκεντρο οι αγροτικές κινητοποιήσεις – Συμβούλιο Γεωργίας στις...

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Στο επίκεντρο οι αγροτικές κινητοποιήσεις – Συμβούλιο Γεωργίας στις 26/2

Οι αγρότες στη Γαλλία πολιορκούν το Παρίσι για δεύτερη μέρα. Όλοι οι αυτοκινητόδρομοι που οδηγούν στη γαλλική πρωτεύουσα είναι μπλοκαρισμένοι, με τους παραγωγούς να έχουν ρίξει στο οδόστρωμα μπάλες με σανό και λάστιχα. Στόχος της κυβέρνησης Μακρόν είναι να μην αποκλειστεί η μεγάλη αγορά τροφίμων του Παρισιού, αν και οι αγρότες διαμηνύουν πως δεν πρόκειται να υποχωρήσουν, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων θα απασχολήσει και τη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρακολουθεί με προσοχή το πώς εξελίσσεται η κατάσταση, καθώς υπάρχουν τάσεις μιμητισμού και επέκταση των διαδηλώσεων.

Λόγω των εξελίξεων, αποφασίστηκε να γίνει το Συμβούλιο Γεωργίας στις 26 Φεβρουαρίου. Προς το παρόν, είναι νωρίς να γίνει αναφορά σε συγκεκριμένα μέτρα. Όσον αφορά στην Ελλάδα, υπήρξε στήριξη της ΕΕ και αλληλεγγύη μετά τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες.

Ακόμη ένα ζήτημα στο οποίο αναφέρεται και ο Εμμανουέλ Μακρόν είναι οι φθηνές εισαγωγές προϊόντων από την Ουκρανία. Από τα μέτρα που ελήφθησαν, επηρεάστηκαν κυρίως οι αγρότες των όμορων προς την Ουκρανία χωρών. Η στήριξη προς Ουκρανία θα συνεχιστεί, πιθανόν με ορισμένες τροποποιήσεις στα μέτρα.

Ανταπόκριση – Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Διαβάστε επίσης:

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο