14.6 C
Almyros
30 Σεπτεμβρίου 2024 09:20
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΣύριοι βρέθηκαν σε ερημική παραλία της Ζαγοράς- Συνελήφθη ο συνεργός των διακινητών

Σύριοι βρέθηκαν σε ερημική παραλία της Ζαγοράς- Συνελήφθη ο συνεργός των διακινητών

Πλήρωσαν 3.000€ ο καθένας από τους τους τέσσερις Σύριους που θέλησαν να φτάσουν στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας, για να βρεθούν σε ερημική παραλία της Ζαγοράς και από κει να περπατήσουν , μέχρι να φτάσουν στο σημείο συνάντησης με τον Αφγανό συνεργό των διακινητών, ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι τέσσερις Σύριοι συνελήφθησαν και κρατούνται για διοικητική απέλαση, ενώ ο 31χρονος Αγφανός που είχε αναλάβει να τους μεταφέρει από το Πήλιο, ισχυρίστηκε ότι δεν εμπλέκεται σε κανένα κύκλωμα διακίνησης προσφύγων. Η σύλληψη έγινε το περασμένο Σάββατο από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας στους οποίους κατέθεσε ότι φίλοι του, του ζήτησαν να παραλάβει τους τέσσερις Σύριους που δούλευαν σε κτήματα του Πηλίου και να τους μεταφέρει στην Αθήνα. Μάλιστα, όπως υποστήριξε στην κατάθεσή του πληρώθηκε για τα έξοδα μετακίνησης προς 280€ (βενζίνη, διόδια)
Στον 31χρονο Αφγανό, που χθες οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, μετά την προθεσμία που είχε ζητήσει, ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παράνομη μεταφορά προσφύγων και οδήγηση αυτοκινήτου χωρίς δίπλωμα, σε βαθμό πλημμελήματος. Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα πήρε το δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού.
Ο Αφγανός οδηγούσε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, χωρίς δίπλωμα και σε έλεγχο των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι μετέφερε παράνομα τέσσερις Σύριους ηλικίας 16, 33, 33 και 41 ετών, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.
Το αυτοκίνητο, πέντε κινητά τηλέφωνα, 148 €, 100 Τουρκικές λίρες και 120 δολάρια Η.Π.Α. που βρέθηκαν στην κατοχή τους, κατασχέθηκαν.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο