23.1 C
Almyros
28 Σεπτεμβρίου 2024 23:22
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΤα παιδιά εκθέτουν τις δημιουργίες τους στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας

Τα παιδιά εκθέτουν τις δημιουργίες τους στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας

Αξιοθαύμαστη η κοσμοσυρροή στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, νωρίτερα το απόγευμα, για τα εγκαίνια της Έκθεσης με τα έργα των μαθητών του Ελεύθερου Εργαστηρίου Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών.

Λαρισαίοι όλων των ηλικιών απόλαυσαν τα δείγματα της δουλειάς που συντελείται στο Εργαστήριο, στα τμήματα του οποίου μαθητές του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου, με την καθοδήγηση των δασκάλων τους φιλοτέχνησαν, όλη τη χρονιά ζωγραφιές και χειροτεχνίες.

Για κάποια παιδιά ήταν η πρώτη φόρα που εξέθεταν έργο τους και ο ενθουσιασμός, αλλά και η αγωνία περίσσευαν!

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων, ως Πρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης “άνοιξε” την έκθεση που φιλοξενείται στο αίθριο του πρώτου ορόφου του Μουσείου.

Τόσο ο Απόστολος Καλογιάννης, όσο και η Άννυ Ψάρρα, αντιπρόεδρος της Πινακοθήκης, εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους και την έκπληξή τους για την τόσο πραγματικά μεγάλη προσέλευση του κόσμου στα εγκαίνια, αλλά και τη χαρά τους, που εδώ και οκτώ χρόνια, παιδιά και γονείς έχουν αγκαλιάσει τόσο θερμά το Εργαστήρι της Πινακοθήκης. Περισσότερα από 4.000 παιδιά έχουν φοιτήσει τα τελευταία οκτώ αυτά χρόνια στα τμήματα εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών.

Επισήμαναν, επίσης, τη σπουδαιότητα της απασχόλησης των παιδιών από μικρή ηλικία με τα εικαστικά που τα επηρεάζει θετικά στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο