19.6 C
Almyros
1 Οκτωβρίου 2024 19:38
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΤα Τρίκαλα γιόρτασαν την Ευρωπαική Ημέρα Μουσικής

Τα Τρίκαλα γιόρτασαν την Ευρωπαική Ημέρα Μουσικής

Με νότες στην πόλη, στο Δημοτικό Ωδείο, στο θεατράκι του Ληθαίου, τίμησαν ο Δήμος Τρικκαίων και το Μουσείο Τσιτσάνη την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής. Η πιο μεγάλη ημέρα του χρόνου, η 21η Ιουνίου, είναι από το 1982 αφιερωμένη στη μουσική και τα Τρίκαλα – πατρίδα διάσημων και σπουδαίων καλλιτεχνών – δε θα μπορούσαν να λείψουν από αυτή τη γιορτή.

Το Δημοτικό Ωδείο φιλοξένησε την κεντρική εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν η Παιδική Χορωδία Δημοτικού Ωδείου (διεύθυνση χορωδίας Ελένη Ζιάκα), η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων (διεύθυνση Φιλαρμονικής Μαίρη Μητσοπούλου), Σύνολα Μουσικής Δωματίου (υπεύθυνη καθηγήτρια Χάρις Σαφαρή), Σύνολα Εγχόρδων (διεύθυνση Δημήτρης Μπέλλος), Σύνολα Σύγχρονης Μουσικής (Υπεύθυνοι Καθηγητές Γιώργος Αλεξανδρής, Κώστας Λάμπας, Στέργιος Χάτος).

Την μουσική πανδαισία είχαν «προαναγγείλει», η Χορωδία Δωματίου Voci Intonate της Δημοτικής Χορωδίας Τρικάλων, που υπό τη διεύθυνση της Ελένης Ζιάκα, τραγούδησαν μπροστά από το Δημαρχείο αλλά και η Δημοτική Φιλαρμονική, που πλημμύρισε μουσική τους κεντρικούς δρόμους , ξεκινώντας από τη γέφυρα Ασκληπιού και καταλήγοντας στο Δημοτικό Ωδείο.
Στο μαγευτικό Θεατράκι του Ληθαίου, ο Μπάμπης Αντωνίου, η Δήμητρα Καλιάρα και η Μαρία Καλαμπόκα γέμισαν με νότες λαϊκές τη βραδιά, με την υποδοχή να γίνεται από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Μουσείου, Στέλιο Καραγιώργο.
Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμός της Ημέρας Μουσικής θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 23 του μηνός

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο