15.7 C
Almyros
25 Σεπτεμβρίου 2024 07:15
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΤύρναβος: Να μεριμνήσουν για τον καθαρισμό των οικοπέδων από ξερά χόρτα

Τύρναβος: Να μεριμνήσουν για τον καθαρισμό των οικοπέδων από ξερά χόρτα

Κάλεσμα σε όλους τους ιδιοκτήτες οικοπέδων να τα καθαρίσουν από τα ξερά χόρτα και να τα απομακρύνουν, έως τις 30 Απριλίου 2023, προκειμένου να αποφευχθεί κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς απευθύνει ο Δήμος Τυρνάβου.

Η ανακοίνωση αφορά εκτάσεις και οικόπεδα που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μ. από τα όριά τους. Οπως αναφέρει ο δήμος Τυρνάβου γάσει του Ν. 3852/2010 αρθ. 94 παρ.26 σε περίπτωση μη συμμόρφωσης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 0,50 € το τετραγωνικό μέτρο. Επιπλέον βεβαιώνεται σε βάρος των ιδιοκτητών, νομέων και επικαρπωτών που δεν συμμορφώνονται, η δαπάνη καθαρισμού των οικοπέδων τους και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του αρ. 433 του Ποινικού κώδικα.

Σύμφωνα με τα παραπάνω οι ιδιοκτήτες ακινήτων πρέπει να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους για να μην υποστούν τις παραπάνω κυρώσεις. Η παρούσα ανακοίνωση θεωρείται και ως προσωπική ειδοποίηση προς όλους τους πιο πάνω αναφερόμενους ιδιοκτήτες ή υπεύθυνα πρόσωπα. Ο Δήμος Τυρνάβου, όπως κάθε χρόνο, προσβλέπει στην συνεργασία των Δημοτών του και τονίζει ότι κάθε ολιγωρία είναι σε βάρος του περιβάλλοντος και της περιουσίας των πολιτών.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο