22.3 C
Almyros
2 Οκτωβρίου 2024 12:20
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΒλοχός Καρδίτσας: Ο Ντάνιελ “πάγωσε” τον χρόνο στο άλλοτε ζωντανό χωριό που...

Βλοχός Καρδίτσας: Ο Ντάνιελ “πάγωσε” τον χρόνο στο άλλοτε ζωντανό χωριό που έγινε νεκροταφείο

Σαράντα ημέρες έχουν περάσει από την ολοκληρωτική καταστροφή, λόγω των πρόσφατων πλημμυρών, στον Βλοχό Καρδίτσας. Η κακοκαιρία Ντάνιελ “πάγωσε” τον χρόνο στην περιοχή που μοιάζει να έχει ερημώσει. Πριν από δύο περίπου μήνες περίπου, μετρούσε τετρακόσιους κατοίκους και πλέον δεν ζει κανείς εκεί.

Οι κάτοικοι του χωριού έχουν διασκορπιστεί στις γύρω περιοχές, κάποιοι έχουν βρεθεί ακόμη και σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Μέσα στη δυστυχία τους έχουν μπει και σε τεράστια έξοδα, καθώς αναγκάζονται να νοικιάσουν, αφού ακόμη όλη η περιοχή αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, ενώ πολλά σπίτια δεν είναι κατοικήσιμα. Παρόλα αυτά, όπως καταγγέλλουν, πολλοί αποκλείονται από την επιδότηση ενοικίου, καθώς τα σπίτια τους έχουν χαρακτηριστεί πράσινα. Τα χωράφια παραμένουν πλημμυρισμένα, ενώ δεν έχουν περισυλλεγεί ακόμη όλα τα νεκρά ζώα. Λένε ότι νιώθουν εγκαταλελειμμένοι και περιμένουν την πρόνοια της πολιτείας.

Η κα Κατερίνα, γέννημα θρέμμα Βλοχού, συγκλονίζει λέγοντας με δάκρυα στα μάτια, ότι όλο της το νοικοκυριό, το βιός εβδομήντα χρόνων, έγινε ένας σάκος.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο