25 C
Almyros
2 Οκτωβρίου 2024 16:17
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΒόλος: Εκπαιδευτικά προγράμματα από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας για τους μικρούς εξερευνητές

Βόλος: Εκπαιδευτικά προγράμματα από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας για τους μικρούς εξερευνητές

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρά παιδιά ξεκινάει από την Παρασκευή 21 Ιουλίου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου. Τα προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών και η διάρκεια του κάθε προγράμματος είναι 90’. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα πραγματοποιηθούν στον υπέροχο χώρο “Πρότυπο Κέντρο Προσχολικής Αγωγής Palatino”, που βρίσκεται  Κωνσταντά 90 με Ροζού, το οποίο και θα φιλοξενήσει για λίγες ημέρες- το “άστεγο” πλέον Μουσείο Φυσικής Ιστορίας 

Το πρόγραμμα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/7: 

“ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΝ ΤΥΡΑΝΝΟΣΑΥΡΟ ΡΕΞ… για μία ημέρα”

Μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα δίνεται οι ευκαιρία στα παιδιά να μάθουν για τον πιο δυνατό δεινόσαυρο που υπήρξε πριν εκατομμύρια χρόνια στον πλανήτη. Να κάνουν ανασκαφές ως παλαιοντολόγοι δεινοσαύρων και να συναρμολογήσουν όλα τα οστά του δεινόσαυρου. Με το πέρας της ανασκαφής, τα παιδιά θα συμπληρώσουν τα φύλλα εργασίας, ως σωστοί επιστήμονες!

ΔΕΥΤΕΡΑ 24/07:

“ΜΙΚΡΟΙ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΛΟΓΟΙ”

Σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τα παιδιά θα γνωρίσουν τι είναι ηφαίστειο και πως δημιουργείται. Κάθε παιδί θα έχει την ευκαιρία να δει και να αγγίξει λάβες του ελληνικού χώρου, αλλά και να μάθει για το ηφαίστειο του Βόλου στις Μικροθήβες. Επίσης, τα παιδιά θα πραγματοποιήσουν εικονική έκρηξη ηφαιστείου για να παρατηρήσουν τα στοιχεία που συνοδεύουν αυτό το φαινόμενο. 

ΤΡΙΤΗ 25/07:

“ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΜΟΥΘ… ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ”

Σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τα παιδιά θα μάθουν για τους πρόγονους των σημερινών ελεφάντων! Πως εξελίχθηκαν τα προβοσκιδωτά ζώα; Έζησαν μαμούθ στην Ελλάδα; Επίσης θα μάθουμε και άλλους οργανισμούς που ζούσαν την ίδια περίοδο με τα μαμουθ! Στη συνέχεια οι μικροί φίλοι του Μουσείου που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα κάνουν ανασκαφή στα πρότυπα ανασκαφικά τετράγωνα και θα βρουν απολιθωμένα οστά από μαμούθ και από άλλους οργανισμούς! 

ΤΕΤΑΡΤΗ 26/07:

“ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΥΣ” (1ο τμήμα)

Σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τα παιδιά θα μάθουν για τα ορυκτά και τα πετρώματα που έχουμε στην χώρα μας! Ποια είναι η διαφορά τους; Ποιες είναι οι ιδιότητες τους; 

Και πολλά ακόμα ερωτήματα θα απαντηθούν κατά την διάρκεια του προγράμματος! 

Επίσης, θα μάθουν για τις χρήσεις των ορυκτών σήμερα από τον άνθρωπο! Άραγε χρησιμοποιούμε ορυκτά κάθε μέρα; 

ΤΕΤΑΡΤΗ 26/07:

“ΜΙΚΡΟΙ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΟΙ” (2ο τμήμα) 

Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία των παιδιών με τα σπήλαια. Τα παιδιά θα μάθουν πώς δημιουργείται ένα σπήλαιο, τι μορφές μπορεί να υπάρξουν μέσα σε ένα σπήλαιο και τι ακριβώς συντέλεσε για τη δημιουργία τους. Επίσης, ποια ζώα μπορούν να ζήσουν μέσα σε αυτά και το πώς επηρεάζουν τη δική μας ζωή. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με ένα διαδραστικό παιχνίδι με σκοπό να δουν πως γίνεται η εξερεύνηση σπηλαίων.

ΠΕΜΠΤΗ 27/07:

“ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ” (1ο τμήμα)

Ελάτε να γνωρίσουμε τα ζώα του θαλάσσιου κόσμου μέσα από εικόνες, βίντεο και βιωματικά παιχνίδια. Κοχύλια, ψάρια, δελφίνια, καρχαρίες, φάλαινες και φώκιες είναι μερικοί από τους θαλάσσιους οργανισμούς που θα έχουν την ευκαιρία τα παιδιά να μάθουν τη ζωή τους στο θαλάσσιο περιβάλλον. 

Επίσης, μέσα από ανασκαφές σε θαλάσσια ιζήματα οι συμμετέχοντες ως παλαιοντολόγοι θα ανακαλύψουν θαλάσσιους οργανισμούς που ζούσαν στην χώρα μας πριν εκατομμύρια χρόνια!!! 

ΠΕΜΠΤΗ 27/07:

“ΜΙΚΡΟΙ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΙ” (2ο τμήμα)

Τα παιδιά θα κατανοήσουν πως δημιουργούνται οι σεισμοί και γιατί η γη «τρέμει». Επίσης, πως επηρεάζουν τη ζωή του ανθρώπου. Παρουσιάζεται η σεισμικότητα του Ελλαδικού χώρου και τα σημαντικά τεκτονικά ρήγματα. Στη συνέχεια θα αναλυθούν εκτενώς τα αντισεισμικά μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται σε περίπτωση ενός σεισμού. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την συμπλήρωση φύλλων εργασιών.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο