22.3 C
Almyros
2 Οκτωβρίου 2024 12:27
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΒόλος: “Λευκή νύχτα” από τον Εμπορικό Σύλλογο την 1η Σεπτεμβρίου

Βόλος: “Λευκή νύχτα” από τον Εμπορικό Σύλλογο την 1η Σεπτεμβρίου

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου διοργανώνει και φέτος, «Λευκή Νύχτα», στην εμπορική αγορά, την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου 2023. Το ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων που προτείνεται, ειναι 9:00 – 14:00 και 17:30-21:00, με δυνατότητα παράτασης πέραν τις 21:00 για την περιοχή του Βόλου, που βρίσκεται εντός του αστικού ιστού περιλαμβάνοντας τις οδούς: Ιάσονος, Πολυμέρη, Γαλλίας, Μακρυνίτσης, 28ης Οκτωβρίου, Ξενοφώντος και Δημητριάδος υπό την προϋπόθεση τήρησης της εργατικής νομοθεσίας.

Η διοργάνωση της εκδήλωσης αυτής έχει διττό σκοπό, την τόνωση της οικονομίας της μικρομεσαίας επιχείρησης αλλά και την προβολή της βολιώτικης αγοράς και παράλληλα, την προσέλκυση κόσμου από τις θεσσαλικές – γειτονικές πόλεις. Οι εκδηλώσεις γίνονται με την συμβολή των συνδιοργανωτών: του Δήμου Βόλου, του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλίστη και Συλλόγου Εστίασης Ν. Μαγνησίας, ενώ στήριξη παρέχει και η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Για την ασφάλεια της εκδήλωσης παρέχουν τη βοήθεια τους η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων και η Λέσχη Εθελοντών Βόλου.

Χορηγός της εκδήλωσης Λευκής Νύχτας 2023 είναι η εταιρεία FRENZY. Για την αρμονική διεξαγωγή των ψυχαγωγικών εκδηλώσεων και την εύκολη μετακίνηση όλων στον κεντρικό ιστό της πόλης θα πεζοδρομηθούν προσωρινά, με άδεια της Τροχαίας Βόλου, συγκεκριμένες οδοί, που θα ανακοινωθούν.

Η Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου είναι η πρώτη ημέρα μετά τη λήξη των θερινών εκπτώσεων, κατά την οποία οι εμπορικές επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να προβούν σε προσφορές, όπως προβλέπεται από τον νόμο περί προσφορών. Μόνη προϋπόθεση είναι ο περιορισμός της ποσότητας των προσφερόμενων ειδών στο 50% του δυναμικού του καταστήματος. Κατά τη διενέργεια των προσφορών θα πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς η παλαιά και η νέα μειωμένη τιμή των προϊόντων και προαιρετικά το ποσοστό της μείωσης σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία που πωλούνται τα προσφερόμενα προϊόντα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: “Λόγω ιδιαιτερότητας της κάθε επιχείρησης το ωράριο λειτουργίας της (άνοιγμα – κλείσιμο) διαμορφώνεται από την ίδια. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ληφθεί υπόψη η εργατική νομοθεσία για τις επιχειρήσεις που απασχολούν προσωπικό. Τέλος, με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του ΕΣΒ προτείνεται στα μέλη μας να ακολουθήσουν ωράριο λειτουργίας για το Σαββάτο, 02/09/2023, 11:00 -15:00 αντί 08:30-14:30 όπως ισχύει κατά το προτεινόμενο θερινό ωράριο“.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο