14.6 C
Almyros
1 Οκτωβρίου 2024 01:33
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΒόλος: Σε ιδιώτη το πάρκινγκ της Φιλελλήνων με 125.000€ ετησίως και για...

Βόλος: Σε ιδιώτη το πάρκινγκ της Φιλελλήνων με 125.000€ ετησίως και για 12χρονη μίσθωση

Με το ποσό των 125.000€ ετησίως κατακυρώθηκε την εκμίσθωση του δημοτικού πάρκινγκ της οδού Φιλελλήνων στον Βόλο, η εταιρεία Manollo Group για τα επόμενα 12 χρόνια και με δικαίωμα παράτασης άλλα 12 χρόνια.

Στη χθεσινή δημοπρασία εμφανίστηκαν τρεις ενδιαφερόμενοι ιδιώτες, ωστόσο την συμφερότερη έδωσε η “Manollo Group”, η οποία σημειωτέων σε προηγούμενη δημοπρασία, η οποία και δεν τελεσφόρησε, είχε δώσει προσφορά ύψους 200.000€.

Ο Βολιώτης επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον χώρο της εστίασης, με τα 125.000€ θα εκμεταλλευτεί το σύνολο των 252 θέσεων στάθμευσης (το κτίριο αποτελείται από ισόγειο, (6) έξι ορόφους, δώμα και (7) επτά υπόγεια), ενώ τα καταστήματα που υπάρχουν στο κτίριο παραμένουν στη διαχείριση του δήμου Βόλου. Υπενθυμίζεται ότι, στη συγκεκριμένη διαγωνιστική διαδικασία, ο Δήμος Βόλου είχε ορίσει ως τιμή εκκίνησης της πλειοδοσίας το ποσό των 60.000,00 ευρώ ετησίως.

Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό, αν υπάρχει κάποια ρήτρα διασφάλισης της τιμολογιακής πολιτικής που θα ακολουθήσει ο επιχειρηματίας, καθώς αυτή η τεράστια δαπάνη, έγινε για να εξυπηρετήσει πρωτίστως τους κατοίκους του κέντρου του Βόλου και μετά τους επισκέπτες. Η δημιουργία του και το γεγονός ότι πληρώθηκε η κατασκευή του, εξ ολοκλήρου με δημοτικούς πόρους, ήταν ακριβώς για να έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα για τους δημότες.

Ο τιμοκατάλογος λειτουργίας που είχε εγκρίνει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου και μετά την τροποποιητική πρόταση, η οποία αύξησε το κόστος, ήταν: για παρκάρισμα μέχρι 2,5 ώρες/ 4 €, ενώ η στάθμευση μέχρι και 13,5 ώρες/15€. Για τους ημερήσιους πελάτες15 €/ημέρα με Φ.Π.Α., για τους μηνιαίους 50 €/μήνα χωρίς ΦΠΑ με μείωση 50% για μόνιμους πελάτες, άτομα ΑΜΕΑ, ήτοι 25 € μηνιαίως, χωρίς Φ.Π.Α., προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά και για τους ετήσιους 600 €/έτος, χωρίς ΦΠΑ.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο