21.7 C
Almyros
5 Οκτωβρίου 2024 19:37
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΒόλος: Σε λίγες ημέρες το 10ο ετήσιο Walk For Freedom 

Βόλος: Σε λίγες ημέρες το 10ο ετήσιο Walk For Freedom 

Το Περιφερειακό Τμήμα Θεσσαλίας του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας (ΣΚΛΕ), ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος “Θέτις” το Κέντρο Κοινότητας και το Job Center Δήμου Βόλου με την υποστήριξη της ΜΚΟ Α21, σας προσκαλούν να περπατήσουμε και φέτος για την ελευθερία τo Σάββατο 19η Οκτωβρίου 2024.

Με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων, το 10ο ετήσιο Walk For Freedom θα πραγματοποιηθεί σε εκατοντάδες πόλεις και σε δεκάδες χώρες σε έξι ηπείρους, θέλοντας να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για τα εκατομμύρια των συναναθρώπων μας που παραμένουν σκλαβωμένοι. Οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες θα περπατήσουν σιωπηλά σε μία γραμμή ο ένας πίσω από τον άλλο, σχηματίζοντας αλυσίδες ανθρώπων σε μικρές και μεγάλες πόλεις, σε μεγάλες λεωφόρους ή δρόμους, ντυμένοι στα μαύρα. Στην Ελλάδα, η δράση θα πραγματοποιηθεί σε Βόλο, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πάτρα, Πύργο Ηλείας και Λευκάδα. 

Στην πόλη του Βόλου, το Περπάτημα για την Ελευθερία θα διεξαχθεί το Σάββατο 19η Οκτωβρίου 2024Οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες θα συγκεντρωθούν στις 17:00 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του  Δημαρχείου (Πλατεία Ρήγα Φεραίου). Θα ξεκινήσουμε στις 17:15μμ, ενώ η διαδρομή των συμμετεχόντων θα ακολουθήσει την παραλιακή οδό, με τερματικό σταθμό το άγαλμα της Ελευθερίας (Ηρώων) μπροστά στην έδρα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Με το βλέμμα στο σήμερα, η εμπορία ανθρώπων αποτελεί την πιο επικερδή εγκληματική βιομηχανία με κέρδη που ξεπερνούν τα 138 δις ευρώ ετησίως. Σύμφωνα με το Global Slavery Index εκτιμάται πως υπάρχουν περισσότεροι από 50 εκατομμύρια άνθρωποι – άνδρες, γυναίκες και παιδιά – θύματα εμπορίας ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, τη δεδομένη αυτή στιγμή! Ενώ ο καθένας μπορεί να πέσει θύμα εκμετάλλευσης, οι διακινητές είναι γνωστό ότι προσεγγίζουν τους πιο ευάλωτους ανθρώπους- έφηβες, νεαρές γυναικες και παιδιά, καθώς και συνανθρώπους μας που για τον οποιονδήποτε λόγο εξαναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα τους. Υπό το πρίσμα αυτό, το “Walk For Freedom”  αποσκοπεί να ευαισθητοποιήσει για την ευαλωτότητα των εκατομμυρίων προσφύγων που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να πέσουν θύματα εμπορίας ανθρώπων λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας. Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, εκτιμάται ότι 5,1 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τις πόλεις τους εσωτερικά σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας, ενώ 6,2 εκατομμύρια έχουν καταφύγει σε γειτονικές χώρες με ελάχιστους έως καθόλου πόρους ή κοινωνική υποστήριξη.Το φετινό Περπάτημα για την Ελευθερία έχει ως στόχο να δώσει στους κατοίκους του Βόλου την γνώση και τα εργαλεία για την καταπολέμηση του φαινομένου του human trafficking.

Διοργανωτές του Walk For Freedom στο Βόλο είναι το Περιφερειακό Τμήμα Θεσσαλίας του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας (ΣΚΛΕ), ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος “Θέτις”, το Κέντρο Κοινότητας και το Job Center Δήμου Βόλου με την υποστήριξη της A21 που αποτελεί διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό με στόχο την εξάλειψη του εγκλήματος της εμπορίας ανθρώπων μέσω της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού, της διάσωσης των θυμάτων και της αποκατάστασης των επιζώντων. Αυτή τη στιγμή, δραστηριοποιείται σε 19 τοποθεσίες σε 14 χώρες του κόσμου και στοχεύει στην καταπολέμηση της σύγχρονης δουλείας μέσω μιας πολυδιάστατης επιχειρησιακής στρατηγικής: Ενημέρωση, Διάσωση και Αποκατάσταση. Μέσω συνεργειών και με άλλους Φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών που μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα  πιστεύουμε πραγματικά ότι θύματα εμπορίας ανθρώπων μπορούν να εντοπιστούν και να διασωθούν, καθώς και οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Η ελευθερία τους θα πρέπει αδιαπραγμάτευτα να έχει τον πρώτο λόγο και να μην είναι επιλογή!

Η προεγγραφή στη δράση είναι απαραίτητη. Κάντε εύκολα και δωρεάν την εγγραφή σας:

https://www.a21.org/content/walk-for-freedom-2024

Μάθετε περισσότερα και μείνετε ενημερωμένοι! Μπορείτε να μας βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους:

Greece | A21  |  Facebook:  A-Team Volos | Vólos | Facebook,  A21 Greece | Thessaloníki | Facebook|  |  Facebook Event: “WALK FOR FREEDOM 2024 – VOLOS”|   Κοινωνικοί Λειτουργοί Θεσσαλίας | Facebook  | Αρχική (skle.gr)

10ο Περπάτημα για την Ελευθερία στο Βόλο (youtube.com)

Για περισσότερες πληροφορίες για το Περπάτημα στις υπόλοιπες πόλεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Στέλεχος της ΜΚΟ Α21 κα Χριστίνα Αγαπίδου: 6986618369

Για περισσότερες πληροφορίες για το Περπάτημα του Βόλου μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις Εθελόντριες για την διεξαγωγή και υλοποίηση της τοπικής δράσης:

Μαρκέλλα Βαλσάμη και Αγγελική Βαλσάμη (τηλ. 6995803509)

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο